Samlivsterapi

Hvordan få et bedre samliv?

Det å leve sammen og evne til å forstå hverandre krever god kommunikasjon.

Ofte opplever par at kommunikasjonen er blitt fastlåst eller en mangelvare.
Forholdet som en gang var preget av kjærlighet og nærhet har kanskje nå utviklet seg til større eller mindre grad av konflikt eller avstand, hvor partene har en følelse av å ikke bli forstått, respektert og verdsatt.

Samlivsrådgivning med verktøy som bidrar til større forståelse og innsikt gir dere et bedre parforhold. Vi er alle forskjellige og opplever situasjoner ulikt.
Det å leve sammen og evne til å forstå hverandre krever god kommunikasjon. Vi tilbyr parterapi  for å oppnå nettopp dette.

Parterapi kan tilbys gjennom konsultasjoner for paret selv eller gjennom kursene vi holder. Vi tilbyr også ekteskapsrådgivning og parmegling

PREP kurs

PREP er en forkortelse av den amerikanske betegnelsen ”Prevention and Relationship Enchancement Program”.

PREP ble til ut fra et ønske om å hjelpe par til å ha større glede av forholdet sitt, eller å finne tilbake til spenningen og gleden de hadde da de først ble sammen. I dag antas det at 42% av de som gifter seg kommer til å bli skilt. For samboere er tallene mye høyere. Ingen går gjennom livet uten problemer. Stressfaktorer som arbeidsdeling hjemme, økonomiske problemer, barneoppdragelse framtidsplaner osv. påvirker ethvert par. PREP er laget for å hjelpe par til å unngå at disse problemene skal ødelegge forholdet.

Effektiv kommunikasjon

Mange av problemene i samlivet blir forstørret fordi ektefellene snakker forbi hverandre, blant annet på grunn av kjønnsforskjeller. PREP lærer parene å kommunisere på en trygg måte og håndtere uenigheter og konflikter.

Nyt de gode stundene

Lær om hvordan dere kan stimulere vennskapet og gleden midt i den travle hverdagen.

Viktige verdier

Bevisstgjøring på viktige temaer som verdier og livssyn, intimitet og seksualitet, tilgivelse, hengivenhet og forpliktelse.

PREP er basert på forskning

PREP er bygd på mer enn 20 års forskning på hva som skaper gode relasjoner. Fordi PREP er fundert på forskning og ikke på antakelser, vet vi at programmet hjelper par med å bygge sterke og gode samliv og ekteskap.

Mer om PREP

Her finner du fire artikler som presenterer noen hovedpunkter i PREP-programmet. De er skrevet av Berger J. Hareide, leder av Modum Bads Samlivssenter, og sto i Hjem og Skole nr. 1-4 1999.

1. Parents' cohabitation - something that applies to the children?
2. Cohabitation's four danger signals
3. The eternal communication in our lives together
4. Friendship, commitment and forgiveness

På hjemmesiden til PREP, Inc. i Denver, Colorado, kan du finne flere artikler: http://www.prepinc.com/

Diverse presseomtale

Sagt om PREP…

Kilde: Dagbladet Dagbladet – 25.02.05:Journalist ga kona samlivskurs i julegave:
Read More
“Det passet oss veldig bra at det som angår oss og vårt parforhold, forble på tomannshånd. Og til vår overraskelse hadde vi det faktisk moro der vi satt på skolebenken. Hurtige temaskifter med satt-på-spissen-videosnutter av hvor latterlig dumt det er mulig å oppføre seg i et parforhold, satte salen i et humoristisk lynne.”
Kilde: Dagbladet Dagbladet – 25.02.05:Journalist ga kona samlivskurs i julegave:
Read More
“Det passet oss veldig bra at det som angår oss og vårt parforhold, forble på tomannshånd. Og til vår overraskelse hadde vi det faktisk moro der vi satt på skolebenken. Hurtige temaskifter med satt-på-spissen-videosnutter av hvor latterlig dumt det er mulig å oppføre seg i et parforhold, satte salen i et humoristisk lynne.”
Indre Smaalenene – 20.01.05:– Be om tenkepause. Stor interesse fro samlivskurs i Indre Østfold.
Read More
Blir ting vanskelig og hett i samlivet? Be om tenkepause og tenk gjennom tingene til neste dag.
Previous
Next
Næringslivets Ukeavis:“Å lære å lytte og prøve å forstå den andre er det som festet seg hos meg.”
Read More
“Jeg tenker mer på hva kjæresten min faktisk mener i stedet for å forberede meg på mine egne argumenter.”
Kilde: Dagbladet Dagbladet – 25.02.05:Hjemmet:
Read More
Et kurs ble rene vitamin-innsprøytningen. De er et av hundrevis av pars om har vært på “bevar-et-godt-forhold-kurs”. De var riktignok ikke et par i krise, men de ville gjerne lære noen metoder slik at de unngår krisesituasjoner. Og det har de fått.
Allers:
Read More
“Vi ble som nyforelsket.” “Jeg synes kurset var bra fordi vi ble bevisstgjort i forhold til ektefellen.” “Du blir mer bevisst i forhold til hvordan du skal unngå konflikter, men også hvordan du skal takle krangler. Mange samlivsbrudd kunne vært unngått hvis flokene ble løst på et tidlig tidspunkt.” “Hvis det brygger opp til en krangel har vi verktøy til å løse problemet.”
Previous
Next
Aftenposten:
Read More
“Vi hadde ikke ekteskapsproblemer, men ønsket å lære litt om hvordan vi kan bli flinkere til å takle hverdagslivet sammen.” “Jeg tror mange ekteskap kunne vært reddet dersom flere par hadde gått på slike kurs.”
Hjemmet:
Read More
“Mye av det vi lærte på kurset har vært et nyttig redskap for oss i arbeidet med å finne tilbake til gløden i forholdet vårt.” “Vi hadde ikke kommet så langt som vi er i dag uten samlivskurset.”
Norsk Ukeblad:
Read More
“Nå er vi blitt mer bevisste på hvordan vi bruker tiden og har faktisk begynt å endre mønsteret.” “Det beste med kurset var at jeg ble bevisst de faresignalene som varsler om ødeleggelse i parforholdet.” “Vi trengte ingen revolusjon i ekteskapet, men noen små justering er har bidratt til større nærhet og forståelse for hverandre.”
Previous
Next
Skroll til toppen